Thursday, 29 September 2011

KEM !

Hello reader blogger, dah lame aku tak update menatang nie sebab aku takde cerita nak story mory kat u all , ok entry kali nie aku nak cerita pasal kem yang aku sertai ngan member member Art & Design . Ok , pada 2o September lepas , ktowg telah sertai kem bagi menyempurnakan subjek kokorikulum ktowg iaitu subjek HSM 225 . Kem nie terletak kat Sungai Miang iaitu area Pekan , kem nie satu hari jew , pukul 1o.0o pagi ktowg dah gerak ke pekan , nak sampai kat pekan ambik masa lebih kurang satu jam , wahhhh , excited doe , tak sabar sabar nak sampai .

Sesampainye kat sane …
Perggghhh ! tengok tengok Kem Askar Wataniah .. kecut perut ! memang TAK lah .. sebut je askar sume fikir ‘ragging, ragging and ragging ’ Habes lahhh , gggrrrrr ~ bas da berhenti , punye lah taknak turun sume , haha , lawak gile ! nak taknak terpaksa lah turun jugakk . Ktowg dikehendaki masuk dewan , sesi perkenalan lah katekan , pastu  bermula lah aktiviti ktowg , ok , first ktowg divide by group , ahli group aku seramai sepuluh orang iaitu Nisa , Izati , Ikah , Mamat , Cik b , Mail , Daus , Syed & Am . Group aku diberi name PAUS !




Geng PAUS !

first aktiviti , hmm , aktiviti ape entah , aku lupe , takpe takpe abaikan je , haha ,  group aku ambik mase selama 1 minit 2 saat untuk menjawab . Lepas settle first aktiviti tu , ktowg diberi makan tengah hari , ape lagi , melantakk lahh, lapar gile dari pagi tak breakfast kot . Pas isi perut , aktiviti seterusnya ktowg dikehendaki masuk hutan , Sebelum masuk hutan , ktowg diberi pendedahan sedikit sebanyak tentang persediaan dalam hutan , setiap group dibekalkan dengan kompas dan parang . selepas diberi pendedahan , ktowg bersiap siap menukar pakaian dan terus naek trak untuk ke check point pertama . sangat sangat excited , first time naek trak askar kot , haha ! besttt gile .








sampai nye kat check point pertama , tepat pukul 2.o5 petang , bermula lah perjalanan group aku , masuk masuk hutan je da jumpe air , terpakse lah  redah , air paya kot , dengan lumpur nye sekali , huh ! memang nasib la , takpe takpe , alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan , kan kan ? penat siot ! dengan semut hutan pulak yang menumpang kat badan , adoii , abaikan je lah . Redah punye redah punye redah , makin lame , makin tebal plak hutan yang ktowg jumpe, hmm , memang sah makan buah langsat la ktowg  ‘sesat’ . Dalam 3jam ktowg sesat dalam hutan . nak nanges pun ade, haha . pape pun , ktowg tak give up , Chaiyok chaiyok PAUS , time nie , ktowg tak fikir untuk menang pun , yang ktowg fikir hanya untuk kuar dari hutan nie je . cari punye cari punye cari punye cari , akhirnya jumpa jalan kuar , Alhamdulillah ,  syukur sangat sangat . huhhh !  tak hilang lagi penat , dengan cuak nya sesat dalam hutan ,  trak da menunggu untuk aktiviti seterusnya , ktowg di hantar ke sungai untuk aktiviti berkayak , bestttttttt gile , kayak dalam hujan !  go PAUS go, aktiviti kayak nie group aku menang lawan ngan group mane entah , jauh ktowg tnggal dowg kat belakang kot . haha . adat bermain lah , ada menang , ada kalah !


   Pas ciap berkayak , ktowg balik ke kem untuk bersihkan badan dan siap siap untuk makan malam, ktowg jugak sempat bergambar beramai-ramai . meh tengok meh !


MEMORY ~ Izzi , Kobain , Is , Tomok , Ariff , Alang , Huda , Zulfadli , Myra , Izati , Dila , Erra , Wana , Wida , Ca Cah , Din , Ijat , Acap , Alep , Wasabi , Mamat , Syuk , Rais , Wan Fendy , Mas , Mek , Su , Syikin Khai , Mimi , Wani , Nisa , Syue , Along , Fitri , Etiy , Nas , Nizam , Daus , Zura , Ayie Huss , Alif Maulud , Syed , Kamal , Syafeeq , Giha , Fatin , Zul , As , Hadiff , Ecah , Nad , Ila , Kak Syikin , Ayat , Cik B , Adib , Syahmy , Nizam Komstar , Ikah , Hasif , Mirul , Am , Ayie , Mail & Fiqah .


Majlis penutup 

Selepas makan , majlis penutup diadakan , group group yang menang di kasi hadiah , memaaannggg berbaloi , haha , dan disertakan sijil penghargaan . Lebih kurang pukul 10.o0 malam ktowg blah dari kem tuw . Bessssttttt !  ingat kan kaw kaw kene ragging, sebab banyak banyak kem yang aku sertai , kem askar lah  aku kene ragging kaw kaw punye , tapi kali nie tak sangat , cuak sikit ade lah , best boleh bawak balikk luka-luka sikit , simpan parut buat kenangan lah ye kawankawan , haha !
 I will miss you encik encik askar :p . haha , ok , sampai sini je entry aku kali nie , bubye !!

Tuesday, 16 August 2011

Just Read =D



Alhamdulillah , SUMPAH aku cakap , aku bahagia dengan hidup aku sekarang , 
tak percaya aku boleh lupekan kau dengan sekejap je , everything pasal kau aku boleh lupe lah babisss . bagus jugak kan daripada terus teringat kat orang yang macam kau , tak pandai nak menghargai pompuan , tak pandai nak  tunaikan janji kau , mulut jew manis , dulu kau cakap even kite break pon kite tetap kawan , tapi tengok sekarang , perangai kau macam haram jadah taw , lepas jew dapat awek baru , terus lupe aku , entah ape lah yang awek baru kau kasi , *nasi kangkang kot , HAHAHA , macam sial jugak kau kan . ehh , aku tak pernah mengharapkan kau dah , kau tak payah takut lah , kau ingat aku nak pegi serang kau kew sebab kau ade awek baru ? sampai macam tu sekali ekk kau berdiam diri , langsung tak contact aku , ingat kan dah mampus ! ehh , bukan kau sekor jew kumbang dalam dunia nie . aduii , tapi papepon , aku doakan kau bahagia dengan awek batu pahat kau tuh . bahagia sampai anak cucu cicit cuit and sampai mampus lah okeyy :) Ya Allah , kenapa dengan kau nie wana ? Sabar sabar , huh , tak pasal pasal kurang pahala puasa aku sebab maki kau , hmm , sorryyyy taw bro , kau yang buat hal dulu , lau tak , aku tak jadi macam nie , sedeh jugakk taw bile jadi macam nie , aku ingatkan kite boleh kawan , tapi tak , okey lah fine :) and terima kasih buat insan yang baru hadir dalam hidup aku NOOR ARIEF ZAINI , I Love You So Much !

Tuesday, 2 August 2011

Bukan jodoh kita =)

Saya ingat lagi mase awak mintak couple , alahai , romantiknyer , so sweet .
Semenjak tuh , dunia nie kita yang punye , nikamatnye hidup di bumi Allah nie lebih lebih lagi dengan awak . Tapi tak lame lepas tuh , kebahagiaan yang saya harapkan berpanjangan nie , tak lagi jadi kenyataan , kita selalu jew gaduh , saya rase hubungan nie makin lame makin jauh , makin jauh , jauh sangat , saya nak mintak kata putus , tapi saya tak sanggup , awak tahu tak sanggup .
banyak kali jugak kita cube baiki hubungan kita nie , tapi rase nya tak seperti dulu lagi , saya yakin tak boleh kembali macam dulu lagi , sebab awak dah banyak berubah .
kalau lah hubungan kita nie semanis detik detik perkenalan kite dulu kan bagus , tapi saya tahu , saya perlu lakukan sesuatu , tapi saya tak mampu lakukannya . 
terima kasih sangat sangat sebab awak dah buat kata putus , tidak lah tergantung hubungan nie kan ? honestly , saya lebih suke awak buat kata putus macam nie daripada saya terus berhubungan dengan lelaki macam awak, seksa sesangat taw .
saya tahu awak dah jumpe pengganti saya , she more better than me . hanya satu harapan saya , jage lah si dia baek baek , jangan pernah menduakan dye , kerana pedihnya tak terkata , jika tak mampu menahan emosi , boleh jadi gile fikir pasal nie , tapi alhamdulillah saya masih mampu tahan emosi saya , buat ape jadi gile di sebabkan lelaki macam awakk :) tak gune pon jadi gile sebab awakkk .
sampai hati awak buat saya macam nie kan , sampai hati awak , SUMPAH , menyesal gile dapat kenal ngan awak , menyesal gile jatuh cinta kat awak , better dari dulu lagi kita tak payah kenal , tapi sape yang terhengeh hengeh nak kenal sape? awak kan ? brape lame awak tunggu saya untuk terima awak ? remember it bro . 
buat insan yang aku pernah sayang dulu , terima kasih sudi memberi rase cinta walaupun sekejap .




biarlah jiwa dan raga aku kosong , kosong tanpa mane mane cinta lelaki di dunia nie . jika ada lelaki yang boleh buat aku tertawan suatu hari nanti aku bersyukur sangat sangat .
 Jika tiada , hanya mampu berserah kepada tuhan supaya bukak kan pintu hati aku .
doaku semoga kau bahagia . 

p\s : luahan yang lama terpendam , 
baru mampu terluah :)

Monday, 11 July 2011

:D

assalamualaikum sume :)

hey hey korang , dah lame taw aku tak update menatang nie , *sorry ayat agak kasar !
 tetibe tangan rase nak menaip , 
terus je lah update belog yang tak tahu title nie ,
okey dengar cerita aku ye, now aku sedih sangat , aku kecewa , aku putus asa , aku jelous , aku benci kat kau , rase nak bunuh kau pon ada , kenape jadi camni ? aku pon tak tahu lah !
sume bende aku buad tak jadi , entah ape yang difikir pon aku tak tahu , tak tahu , tak tahu , ahhhhh , malas nak fikir , hmmm , stop thinking about love , waste my time ~ aku nak jadi diri aku sendiri !
aku boleh hidup lah tanpa cinta ~

Wednesday, 29 June 2011

everything is over :'(


 28 Jun 2011 , 10.48 pm , segala galanya dah berakhir ! hanya 263 hari saja hubungan nie mampu bertahan , suka duka kita kongsi bersama , semua tu hanya tinggal kenangan dear , i will never forget everything about you sayang ! thanks sangat sangat buat keputusan macam nie , nie mungkin jalan terbaek untuk awak tapi bukan untuk saya , saya just nak tengok awak bahagia je , tapi bukan bahagia dengan orang laen , saya nak awak bahagia ngan saya , tapi saya tak mampu nak bahagia kan awak . Sorry awakk ! SUMPAH (!) aku tak kuat , sedih sangat sangat , hati aku dah hancur , kecewa gile gile , semangat aku pon semua dah hilang , dah tak de ape ape aku rase , hidup aku dah kosong , tak de sape sape pon yang faham perasaan aku :'( hanya airmata yang mampu menemani aku ! aku kena redha dengan ketentuan Ilahi , aku harus kuat , aku kena terima hakikat sebenar yang hubungan aku ngan dye terhenti di sini je , aku kena teruskan jugakk hidup nie tanpa dye, u , thanks for everthing okey , halalkan semua nya , halalkan makan minum saya, thanks buat air mata saya mengalir lagi , memang susah untuk saya mengalirkan air mata untuk seorang lelaki , tapi dengan awak sangat mudah , maybe cinta saya amat mendalam . Saya tahu , maybe saya tak leh jadi yang sempurna untuk awak , tak mampu nak berikan yang terbaek untuk awak , tak mampu nak jage awak dengan baek , saya memang tak layak untuk awak ! saya nak awak tahu , i still love you nazril hafizi!  cinta saya tak kan pudar , hmmm, if masih ada jodoh antara kita ,  saya harap dapat macam dulu lagi ! Ya Allah , kau berikanlah kekuatan untuk aku meneruskan hari hari mendatang tanpa dye , kau kuatkanlah semangat aku , kau tabahkanlah hati aku , kau kembalikanlah hidup aku yang dulu , if dye betol betol jodoh aku , kau kembalikan lah dye untuk aku . Amin :(

Saturday, 18 June 2011

Selamat Hari Bapa (:

Assalamualaikum (:

Okey , masih belum terlambat untuk wana wish Happy Father Day ,
Di kesempatan nie, wana nak ucapkan Selamat Hari Bapa untuk ayah yang tercinta iaitu Encik Semlee Bin Muda Selamat Hari Bapa Ayah” , saya berbangga jadi anak Encik Semlee , HAHA
Thanks for everything Dad ! love you so much , miss u so much , sayang ayah dunia akhirat !
Muaaahhh !

Friday, 17 June 2011

Thursday, 16 June 2011

Dissapointed !

Sangat sedih malam nie, sangat kecewa dengan sikap kau,
macam nie keadaan kita hari hari ,
hari hari nak gaduh ! aku tak larat da ,
da macam kilang air mata ,
nangis sebab kau !



tolong lah jangan buat aku macam nie . 
kau tahu tak , aku rindu kau sangat sangat
kau tahu tak , aku sayang kau sangat sangat
kita dah tak macam dulu ..
life aku dah tak de tanpa kau ..
kau taw ?
pentingnya hidup kau untuk aku ,
hilangnya kau, hilang lah semangat aku !
mungkin kau tak kan pernah tahu betapa
mudahnya kau untuk dicintai ,
okkey ,
aku cube faham keadaan kau .. tapi dulu kau tak pernah macam nie ..
kau cakap da bosan ngan hubungan nie,
sebab antara kite tak de mase , dah tak macam dulu . ok fine !
senangnya kau cakap macam tu kan ?
ye, aku faham ,
maybe kau dah ada pengganti lain kan ?? pergilah .. aku lepaskan kau ,
bia pon sakit hati aku nie ! smpai hati kau kan ?
nape senang sangat kau buat keputusan bodoh macam nie ??
besar sangat ke dosa aku ngan kau ?? please forgive me lah ! 
aku nak kau taw ,

everyday, everytime, everyhour, everyminute aku ingat kat kau...

kau ada ingat aku ??? tak de kan ? 

kau taw kenapa every night , sebelum aku tidur aku nak kau send msg kat aku ,
sebab aku tak leh tidur tanpa kau .. sebab kau sangat bermakna dalam idup aku ,
kau tahu tak ??!!

Wednesday, 15 June 2011

Be Strong Wana !



aku tak kuat , aku tak kuat tanpa dye ,
hari hari yang aku lalui tanpa dye memang perit ,
aku seorang yang lemah ,
tidak ada ape ape jika nak dibandingkan dengan pompuan laen ,
selalu gagal , selalu gagal dalam apa yang aku lakukan ,
apa yang aku ingin kan dalam percintaan hanya kebahagiaan , kesetiaan  & kemanisan bercinta ,
bukan kekecewaan , bukan kehancuran !
hmm ,
awak dah tak macam dulu ,
kenapa ye awak ?
saya nak awak yang dulu
saya nak awak tahu ,
perit nya hari hari yang saya lalui tanpa awak ,
saya juga nak awak tahu ,
hari hari saya tunggu awak taw .
hmmmmm  ,

Ya Allah ,
Janganlah engkau lemah kan aku kerana seorang lelaki ,
Berikanlah kekuantan & kesabaran untuk aku menempuh semua dugaan nie .. Jika betol dye jodoh aku, engkau tetapkanlah dye untuk aku . .
Amin :\



Sunday, 12 June 2011

PETEH GANU PETEH !


TAHNIAH TERENGGANU !
BERJAYA MENJUARAI PIALA FA semalam !
peh terbaik sial TERENGGANU ... satu perlawanan yang betul2 dramatik .. setelah KELANTAN mendahului dengan mata 1-0 ... TERENGGANU boleh kejar last2 minit tu beb ... peh chaiyookkk laa TERENGGANU !!! dgn hasil kmenangan 2-1 !
TERENGGANU MEMANG NELANG LAH ..
aku berbangga dengan kemenangan nie ! :D



Monday, 2 May 2011

Bye Bye KUANTAN

i am COMING HOME . . . COMING HOME . . .
tyme tuk balikk kampung sudaaa . . .
bye bye KUANTAN . .
see u next sem . . 
and Mr. Fizi, saya tinggal kamu dulu yaa . .
i promise, i will come back . .
love you so muchh !

Sunday, 1 May 2011

JOM HEBOH

Jom Jom Jom , Jom Heboh Heboh .. hehe,
baru balik jom heboh lah kate an, excited sangat dapat kua ngan cik abg !
nie last night n last date ngan cik abg, pas nie separated la kite an abg ?
esop da nak balikkk :( terpakse tinggal cik abg !
tapi kejap jew, dont worry ye abg, 2 weeks only ! nnty datang balikk kuantan nie ..
tak kemana pon kuantan nie, haha
heee, tak puas, kejap jew mase berlalu an,
 tapi tak pew lah, kejap pon kejap lah daripada tak leyh jumpe langsung an,
 nnty puas lak nak menunggu nye !
thank abg sudi luang mase same same 
walau ade salah faham ckit tadi ye, 
ok ok, tutup cerite, 
ok, enough ! 
I LOVE YOU MR. FIZI 

p/s : thanx sudi luang mase same same ye,
miss u lahh ..

Saturday, 30 April 2011

malu

MALU ! MALU ! MALU !
TERLAJAK PERAHU BOLEH UNDUR,
 TERLAJAK MESEJ TAK LEYH BUAT PAPE LAH ..
*kan da kantoi ..
malu nye .. 

p/s : laen kali hati hati yaa, jangan rushing rushing :p

Saya Rindu


SUMPAH (!) aku rindu kat anak sedare aku nie,
da lame tak peluk peluk dye, kiss kiss dye,
rindu sangat taw kat Dzul =.=

Friday, 29 April 2011

Tanpa Title :D

assalamualaikum :)

hey reader blogger, semalam tak pasal pasal kene marah ngan ayah .. heeee , cakap nak balik semalam, tapi tak jadi balik, *tertinggal bas* urmm, sedeyh nye, menangis lorh ! sori ayah .. lau marah jangan lame lame tau, nanty makin tua, hihi, tak lah, nanty anakmu rindu tau, tapi tak pew lah, cik abang pon tak bagi balik lagi, lau leyh nak spend tyme ngan dye lagi,*alang alang tak leyh balik lagi an* nanty susah lak nak jumpe, aku da nak stat study balik, dye lak yang baru cuti ... hurmmmm ! mmg niat nak balik ari nie, tapi nak uat cmne an, member aku sorang nie datang ambk lewat, janji ngan dye suh datang ambk kul8 pm, bas kul9 pm, datangnye 8.50 pm, kang da kene tnggal ngan bas* tapi aku tak salah kan member aku tuh sebab dye punye kereta pon ade budak gune, tak pe lah member, aku pon berbelah bagi nak balik kew tak, alang alang kene tngal ngan bas, baek duk lame ckit kat cnie, lau boleh aku nak pegi tengok diploma show, nampak nye 2hb baru boley balik, pas diploma show *dua tiga hari lagi lah* , tapi tak syok lah duk cnie lame lame coz duit tak dew, ayah baru jew bank in duit , tapi aku boros sangat, tuh la psal wana, tapi tak nak gtaw ayh yang duit tak dew, nnty kene marah lagi :) lagi pon tuh salah aku, boross sangat !  tapi tak pew lah, cik abang ad kat cnie, dye cakap nak bank in kan untuk aku, tak pasal pasal mnyusahkan dye, segan lah, btw thanks lah abang .. heee, tapi aku still sedeyh sebab tak leh balik n buat ayah marah, ayah marah bukan ape, dye tak sabar nak jumpe anak dye yang kesayangan nie, maklumlah dah lame tak jumpe n dye just isau kan aku, dye ingat aku sorang sorang lagi kat hostel nie, tapi ramai lagi yang belom balik .. urm *jangan isau ye dad* tapi pape pon, aku hepy sebab ayah da tak marah aku, ayah call aku pagi nie, sayang ayah lah , muahh !

p/s : nanty 2hb wana balik yaa ayah , tngu taw . .
rindu family lah . . mak, ayah, kak long, kak ngah, abang ngah, affar, adik, and anak sedare yang tomei tomei , dzul . .

Thursday, 28 April 2011

Dua , tiga hari tak contact ,
*ade poblem  
SOKEY LAHH, 
TAPI SAYA NAK AWAK TAU,
I'M LONELY WITHOUT YOU NAZRIL HAFIZI

p/s : cepat lah contact saya 
saya sunyi , tak dengar suare kamu, tak dapat sms dari kamu !

Jangan Pernah Berubah Sayang !



Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah

Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya

Wednesday, 27 April 2011

only you

SAYA SAYANG AWAKK ! SAYA RINDU AWAKK !
MR. FIZI, MISS WANA RINDU KAN AWAK TAW . .
RINDU SANGAT SANGAT . .

p/s : datang lah jumpa saya 
*saya rindu awakk !

Sunday, 24 April 2011

Janji Tak Buat Lagi

no bodi perfekk sayang !!
so sorryy ! janji tak buat lagi taw . .
semua manusia ade kelemahan masing masing, dan ade kelebihan masing masing . .
semua manusia ade melakukan kesilapan , 
kite tak taw yang perangai kita nie akan buat orang benci dekat kita,
orang menyampah, meluat, sakit hati, tapi tuh la saya yang sebenarnya !
maafkan saya ! dengan perangai saya yang ntah pape nie buat kamu menyampah !
mesti kamu benci ngan perangai saya an ? 
SUMPAH (!) saya sedeyh bile jadi camnie, relation kita sebagai kawan pon dan makin renggang an ?
maaf sangat sangat , tu semua salah saya , saya janji saya tak an disturb life kamu n kawan kawan kamu lagi . 
sumpah saya tak de niat nak sakit kan ati kamu yaa  . . MAAFKAN SAYA (:
lebih baek saya diamkan diri daripada bersuara . .

 p/s : SUMPAH (!) saya tak nak buat lagi . . 
        hope, sume akan kembali normal . .

Saturday, 16 April 2011

FINAL Oh FINAL

FINAL, yeaahh ! semua da settle, penat jugak tau nak ciapkan final projek nie , nak menangis aku, org mengandung pon leyh terberanak nak ciapkan nie semua ! , banyak dugaan dan cabaran yang aku lalui, tapi tu semua ujian dari Allah s.w.t, aku bersyukur sangat sangat coz final aku telah ciap dengan jayanya walaupun perit untuk aku tempuhi nya.. urm, final projek yang first ialah subjek encik zaki, ktowg ditugaskan untuk melukis POSTER FILEM yang bertajuk 'SINDERELLA STORY', poster filem nie aku ciapkan bersama partner aku iaitu Nisa, thanks banyak banyak yea nisa sebab sudi bekerjasama ngan wana dan thanks jugak sebab kita da cube sebaik mungkin untuk ciapkan poster filem nie, walaupun tyme asessment kene 'kutuk'  sama lecture, tapi tak pew, kutukan tu memberi seribu makna buat aku ..

edit dalam adobe photoshop
hasilnya yang agak buruk  

assessment tyme

 Final projek yang kedua ialah subjek puan ida iaitu aku kene ciapkan final tentang LIVERY, iaitu company 'GEM BEACH RESORT' yang nie lagi parah, lecture asyik mark aku jew, fuhhh ! banyak dugaan yang aku lalui, semua yang aku buat tak betul di mata dye :( tapi tak pew, byse la, students an ? Sabor Je lah ~ btw, thanks puan ida sebab da marah marah aku, da cubit cubit aku, dapat jugak aku ciapkan livery yang buruk nie, pape pon, aku ambik iktibar dari ape yang berlaku , mungkin ada hikmah disebaliknya ..



design livery


design mockup



mockup :(
Final projek yang seterusnya ialah subjek encik jai, iaitu kene buat MAGAZINES tentang 'POP ART', yang nie okayh la jugak, tak banyak sangat dugaan , yang nie pon aku buat dengan nisa, walaupun encik jai panggil aku 'hantu pokok' and nisa 'hantu air' , tapi hasilnya okayh la jugakk ! HAHA, lawak gile,  jom tengok magazines hasil hantu pokok and hantu air ..

font page magazines
Last sekali , projek encik pian iaitu tentang Jean Micheal Basquait, nie kene lukis balik artwork Jean Micheal Basquait, (memang tak la) nak same, memang susah la, tapi da ciap pon walaupun tak sama dengan work asal beliau, aku da cube sedaya upaya  untuk buat yang terbaik, tapi nie jew yang mampu aku hasilkan ... tak cantik pon .. 


art work asal

art work yang dihasilkan :( jauh panggang dari bara

Friday, 15 April 2011

HARGAI APE YANG KITA ADE (:


Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  


hargai sementara masih ade (:

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain Kamu juga yang akan MENYESAL....
BERSYUKURLAH DENGAN APE YANG KITA ADE (:

Saturday, 2 April 2011

C.I.N.T.A

Cinta ? ape tuh cinta ? aku pon tak taw .. HAHA !
orang cakap cinta tuh buta ? betol kew ? tak taw lah,
kadang2 cinta tuh menyakitkan, cinta tuh airmata ! memang betol !

**************************************************

Aku sayang dye , u know? :)
hurm, name dye Wan Nazril Hafizi,
pangil fizi jew, dye lah orang yang aku sayang ! dye lah yang mewarnai hidupku selaen family ngan mber2 aku  !
aku harap relationship aku ngan dye kekal smpai bile2 !
harap nie yang terakhir .. tak nak cari laen lagi ..
nie janji aku , harap aku tunaikan ! tapi dye tak taw lah tuh, harap dye pon camtuh !
love you lah sayang !



Bahagia bile dengan kamu

Suke tengok dye pakai baju melayu :)

Love
Bahagia tengok kamu gembira ngan kawan2 kamu,
 tapi jangan sampai lupe saya

Miss you


miss , miss, miss !
i miss u !
i miss u so much dear !
 dear, org busy minggu nie, nak ciapkan final project, dengan function yang ntah pape, melukis la, mewarna la, HAHAHA .. banyak giler taw, nnty sume nye da settle kite  meet yea .. da lame tak meet an ? rindu sangat sangat taw, tapi mase tak mengizinkan ! i miss you like crazy fizi :(



Friday, 1 April 2011

i Hope

                                                                                                            
 


Aku tak nak hilang lagi & hampir hilang orang yang aku sayang .. Cukup lah sekali hidup aku hampir kosong sebab dye, aku tak nak dah bende yang sama berlaku .. If betol dia untuk aku , tetapkan lah dia untuk aku .. If dia bukan untuk aku , kau jauhkan dia dari aku .. Ya Allah , hanya kepada Mu aku bermohon !
Amin :)

Thursday, 31 March 2011

Jangan bermain dengan CINTA

hurmm, tak sempat ag nak update blog pasal kesedihan yang melanda aku,(clash ngan si dia)
tetibe muncul semula kebahagiaan yang aku nanti2 kan,
aku ingat dah tak dew harapan ag utk aku berbaik ngan dye,
tapi akhirnya dye trime aku balik, thank sangat sangat taw.
dye da trime aku balik!! terharu gile aku,terkejot pon ad, sedangkan pada masa yang sama aku da give up,
dah give up sebab aku da pujuk dye, dye mati2 tak nak trime aku lagi ..
memang kecewa  gile aku, idup aku kosong jew tanpe dye, aku tak kuat tanpe dye,
dah macam tak dew pape, aku p0n da jadi cm org gile pon ad (sebab kau lah fizi ) 
tapi aku masih ad mber2 yang support aku, thanx
yea sume yana, nisa, ila, yong, eyma, wawa, mey, nad, n other . .

*********************************************

ari nie ari yang paling bhagia lah yang aku rase , aku sayang kau lah fizi !!
timer kasih sebab trime aku balik !
aku janji aku akan jage dye sebaek mungkin, aku tak nak hancurkan harapan dye lg, aku akan berubah ,
cukuplah dengan ape yang terjadi nie, akan ku jadikan pengajaran !