Thursday, 29 September 2011

KEM !

Hello reader blogger, dah lame aku tak update menatang nie sebab aku takde cerita nak story mory kat u all , ok entry kali nie aku nak cerita pasal kem yang aku sertai ngan member member Art & Design . Ok , pada 2o September lepas , ktowg telah sertai kem bagi menyempurnakan subjek kokorikulum ktowg iaitu subjek HSM 225 . Kem nie terletak kat Sungai Miang iaitu area Pekan , kem nie satu hari jew , pukul 1o.0o pagi ktowg dah gerak ke pekan , nak sampai kat pekan ambik masa lebih kurang satu jam , wahhhh , excited doe , tak sabar sabar nak sampai .

Sesampainye kat sane …
Perggghhh ! tengok tengok Kem Askar Wataniah .. kecut perut ! memang TAK lah .. sebut je askar sume fikir ‘ragging, ragging and ragging ’ Habes lahhh , gggrrrrr ~ bas da berhenti , punye lah taknak turun sume , haha , lawak gile ! nak taknak terpaksa lah turun jugakk . Ktowg dikehendaki masuk dewan , sesi perkenalan lah katekan , pastu  bermula lah aktiviti ktowg , ok , first ktowg divide by group , ahli group aku seramai sepuluh orang iaitu Nisa , Izati , Ikah , Mamat , Cik b , Mail , Daus , Syed & Am . Group aku diberi name PAUS !




Geng PAUS !

first aktiviti , hmm , aktiviti ape entah , aku lupe , takpe takpe abaikan je , haha ,  group aku ambik mase selama 1 minit 2 saat untuk menjawab . Lepas settle first aktiviti tu , ktowg diberi makan tengah hari , ape lagi , melantakk lahh, lapar gile dari pagi tak breakfast kot . Pas isi perut , aktiviti seterusnya ktowg dikehendaki masuk hutan , Sebelum masuk hutan , ktowg diberi pendedahan sedikit sebanyak tentang persediaan dalam hutan , setiap group dibekalkan dengan kompas dan parang . selepas diberi pendedahan , ktowg bersiap siap menukar pakaian dan terus naek trak untuk ke check point pertama . sangat sangat excited , first time naek trak askar kot , haha ! besttt gile .








sampai nye kat check point pertama , tepat pukul 2.o5 petang , bermula lah perjalanan group aku , masuk masuk hutan je da jumpe air , terpakse lah  redah , air paya kot , dengan lumpur nye sekali , huh ! memang nasib la , takpe takpe , alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan , kan kan ? penat siot ! dengan semut hutan pulak yang menumpang kat badan , adoii , abaikan je lah . Redah punye redah punye redah , makin lame , makin tebal plak hutan yang ktowg jumpe, hmm , memang sah makan buah langsat la ktowg  ‘sesat’ . Dalam 3jam ktowg sesat dalam hutan . nak nanges pun ade, haha . pape pun , ktowg tak give up , Chaiyok chaiyok PAUS , time nie , ktowg tak fikir untuk menang pun , yang ktowg fikir hanya untuk kuar dari hutan nie je . cari punye cari punye cari punye cari , akhirnya jumpa jalan kuar , Alhamdulillah ,  syukur sangat sangat . huhhh !  tak hilang lagi penat , dengan cuak nya sesat dalam hutan ,  trak da menunggu untuk aktiviti seterusnya , ktowg di hantar ke sungai untuk aktiviti berkayak , bestttttttt gile , kayak dalam hujan !  go PAUS go, aktiviti kayak nie group aku menang lawan ngan group mane entah , jauh ktowg tnggal dowg kat belakang kot . haha . adat bermain lah , ada menang , ada kalah !


   Pas ciap berkayak , ktowg balik ke kem untuk bersihkan badan dan siap siap untuk makan malam, ktowg jugak sempat bergambar beramai-ramai . meh tengok meh !


MEMORY ~ Izzi , Kobain , Is , Tomok , Ariff , Alang , Huda , Zulfadli , Myra , Izati , Dila , Erra , Wana , Wida , Ca Cah , Din , Ijat , Acap , Alep , Wasabi , Mamat , Syuk , Rais , Wan Fendy , Mas , Mek , Su , Syikin Khai , Mimi , Wani , Nisa , Syue , Along , Fitri , Etiy , Nas , Nizam , Daus , Zura , Ayie Huss , Alif Maulud , Syed , Kamal , Syafeeq , Giha , Fatin , Zul , As , Hadiff , Ecah , Nad , Ila , Kak Syikin , Ayat , Cik B , Adib , Syahmy , Nizam Komstar , Ikah , Hasif , Mirul , Am , Ayie , Mail & Fiqah .


Majlis penutup 

Selepas makan , majlis penutup diadakan , group group yang menang di kasi hadiah , memaaannggg berbaloi , haha , dan disertakan sijil penghargaan . Lebih kurang pukul 10.o0 malam ktowg blah dari kem tuw . Bessssttttt !  ingat kan kaw kaw kene ragging, sebab banyak banyak kem yang aku sertai , kem askar lah  aku kene ragging kaw kaw punye , tapi kali nie tak sangat , cuak sikit ade lah , best boleh bawak balikk luka-luka sikit , simpan parut buat kenangan lah ye kawankawan , haha !
 I will miss you encik encik askar :p . haha , ok , sampai sini je entry aku kali nie , bubye !!

No comments:

Post a Comment