Thursday, 29 September 2011

KEM !

Hello reader blogger, dah lame aku tak update menatang nie sebab aku takde cerita nak story mory kat u all , ok entry kali nie aku nak cerita pasal kem yang aku sertai ngan member member Art & Design . Ok , pada 2o September lepas , ktowg telah sertai kem bagi menyempurnakan subjek kokorikulum ktowg iaitu subjek HSM 225 . Kem nie terletak kat Sungai Miang iaitu area Pekan , kem nie satu hari jew , pukul 1o.0o pagi ktowg dah gerak ke pekan , nak sampai kat pekan ambik masa lebih kurang satu jam , wahhhh , excited doe , tak sabar sabar nak sampai .

Sesampainye kat sane …
Perggghhh ! tengok tengok Kem Askar Wataniah .. kecut perut ! memang TAK lah .. sebut je askar sume fikir ‘ragging, ragging and ragging ’ Habes lahhh , gggrrrrr ~ bas da berhenti , punye lah taknak turun sume , haha , lawak gile ! nak taknak terpaksa lah turun jugakk . Ktowg dikehendaki masuk dewan , sesi perkenalan lah katekan , pastu  bermula lah aktiviti ktowg , ok , first ktowg divide by group , ahli group aku seramai sepuluh orang iaitu Nisa , Izati , Ikah , Mamat , Cik b , Mail , Daus , Syed & Am . Group aku diberi name PAUS !




Geng PAUS !

first aktiviti , hmm , aktiviti ape entah , aku lupe , takpe takpe abaikan je , haha ,  group aku ambik mase selama 1 minit 2 saat untuk menjawab . Lepas settle first aktiviti tu , ktowg diberi makan tengah hari , ape lagi , melantakk lahh, lapar gile dari pagi tak breakfast kot . Pas isi perut , aktiviti seterusnya ktowg dikehendaki masuk hutan , Sebelum masuk hutan , ktowg diberi pendedahan sedikit sebanyak tentang persediaan dalam hutan , setiap group dibekalkan dengan kompas dan parang . selepas diberi pendedahan , ktowg bersiap siap menukar pakaian dan terus naek trak untuk ke check point pertama . sangat sangat excited , first time naek trak askar kot , haha ! besttt gile .








sampai nye kat check point pertama , tepat pukul 2.o5 petang , bermula lah perjalanan group aku , masuk masuk hutan je da jumpe air , terpakse lah  redah , air paya kot , dengan lumpur nye sekali , huh ! memang nasib la , takpe takpe , alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan , kan kan ? penat siot ! dengan semut hutan pulak yang menumpang kat badan , adoii , abaikan je lah . Redah punye redah punye redah , makin lame , makin tebal plak hutan yang ktowg jumpe, hmm , memang sah makan buah langsat la ktowg  ‘sesat’ . Dalam 3jam ktowg sesat dalam hutan . nak nanges pun ade, haha . pape pun , ktowg tak give up , Chaiyok chaiyok PAUS , time nie , ktowg tak fikir untuk menang pun , yang ktowg fikir hanya untuk kuar dari hutan nie je . cari punye cari punye cari punye cari , akhirnya jumpa jalan kuar , Alhamdulillah ,  syukur sangat sangat . huhhh !  tak hilang lagi penat , dengan cuak nya sesat dalam hutan ,  trak da menunggu untuk aktiviti seterusnya , ktowg di hantar ke sungai untuk aktiviti berkayak , bestttttttt gile , kayak dalam hujan !  go PAUS go, aktiviti kayak nie group aku menang lawan ngan group mane entah , jauh ktowg tnggal dowg kat belakang kot . haha . adat bermain lah , ada menang , ada kalah !


   Pas ciap berkayak , ktowg balik ke kem untuk bersihkan badan dan siap siap untuk makan malam, ktowg jugak sempat bergambar beramai-ramai . meh tengok meh !


MEMORY ~ Izzi , Kobain , Is , Tomok , Ariff , Alang , Huda , Zulfadli , Myra , Izati , Dila , Erra , Wana , Wida , Ca Cah , Din , Ijat , Acap , Alep , Wasabi , Mamat , Syuk , Rais , Wan Fendy , Mas , Mek , Su , Syikin Khai , Mimi , Wani , Nisa , Syue , Along , Fitri , Etiy , Nas , Nizam , Daus , Zura , Ayie Huss , Alif Maulud , Syed , Kamal , Syafeeq , Giha , Fatin , Zul , As , Hadiff , Ecah , Nad , Ila , Kak Syikin , Ayat , Cik B , Adib , Syahmy , Nizam Komstar , Ikah , Hasif , Mirul , Am , Ayie , Mail & Fiqah .


Majlis penutup 

Selepas makan , majlis penutup diadakan , group group yang menang di kasi hadiah , memaaannggg berbaloi , haha , dan disertakan sijil penghargaan . Lebih kurang pukul 10.o0 malam ktowg blah dari kem tuw . Bessssttttt !  ingat kan kaw kaw kene ragging, sebab banyak banyak kem yang aku sertai , kem askar lah  aku kene ragging kaw kaw punye , tapi kali nie tak sangat , cuak sikit ade lah , best boleh bawak balikk luka-luka sikit , simpan parut buat kenangan lah ye kawankawan , haha !
 I will miss you encik encik askar :p . haha , ok , sampai sini je entry aku kali nie , bubye !!

Tuesday, 16 August 2011

Just Read =D



Alhamdulillah , SUMPAH aku cakap , aku bahagia dengan hidup aku sekarang , 
tak percaya aku boleh lupekan kau dengan sekejap je , everything pasal kau aku boleh lupe lah babisss . bagus jugak kan daripada terus teringat kat orang yang macam kau , tak pandai nak menghargai pompuan , tak pandai nak  tunaikan janji kau , mulut jew manis , dulu kau cakap even kite break pon kite tetap kawan , tapi tengok sekarang , perangai kau macam haram jadah taw , lepas jew dapat awek baru , terus lupe aku , entah ape lah yang awek baru kau kasi , *nasi kangkang kot , HAHAHA , macam sial jugak kau kan . ehh , aku tak pernah mengharapkan kau dah , kau tak payah takut lah , kau ingat aku nak pegi serang kau kew sebab kau ade awek baru ? sampai macam tu sekali ekk kau berdiam diri , langsung tak contact aku , ingat kan dah mampus ! ehh , bukan kau sekor jew kumbang dalam dunia nie . aduii , tapi papepon , aku doakan kau bahagia dengan awek batu pahat kau tuh . bahagia sampai anak cucu cicit cuit and sampai mampus lah okeyy :) Ya Allah , kenapa dengan kau nie wana ? Sabar sabar , huh , tak pasal pasal kurang pahala puasa aku sebab maki kau , hmm , sorryyyy taw bro , kau yang buat hal dulu , lau tak , aku tak jadi macam nie , sedeh jugakk taw bile jadi macam nie , aku ingatkan kite boleh kawan , tapi tak , okey lah fine :) and terima kasih buat insan yang baru hadir dalam hidup aku NOOR ARIEF ZAINI , I Love You So Much !

Tuesday, 2 August 2011

Bukan jodoh kita =)

Saya ingat lagi mase awak mintak couple , alahai , romantiknyer , so sweet .
Semenjak tuh , dunia nie kita yang punye , nikamatnye hidup di bumi Allah nie lebih lebih lagi dengan awak . Tapi tak lame lepas tuh , kebahagiaan yang saya harapkan berpanjangan nie , tak lagi jadi kenyataan , kita selalu jew gaduh , saya rase hubungan nie makin lame makin jauh , makin jauh , jauh sangat , saya nak mintak kata putus , tapi saya tak sanggup , awak tahu tak sanggup .
banyak kali jugak kita cube baiki hubungan kita nie , tapi rase nya tak seperti dulu lagi , saya yakin tak boleh kembali macam dulu lagi , sebab awak dah banyak berubah .
kalau lah hubungan kita nie semanis detik detik perkenalan kite dulu kan bagus , tapi saya tahu , saya perlu lakukan sesuatu , tapi saya tak mampu lakukannya . 
terima kasih sangat sangat sebab awak dah buat kata putus , tidak lah tergantung hubungan nie kan ? honestly , saya lebih suke awak buat kata putus macam nie daripada saya terus berhubungan dengan lelaki macam awak, seksa sesangat taw .
saya tahu awak dah jumpe pengganti saya , she more better than me . hanya satu harapan saya , jage lah si dia baek baek , jangan pernah menduakan dye , kerana pedihnya tak terkata , jika tak mampu menahan emosi , boleh jadi gile fikir pasal nie , tapi alhamdulillah saya masih mampu tahan emosi saya , buat ape jadi gile di sebabkan lelaki macam awakk :) tak gune pon jadi gile sebab awakkk .
sampai hati awak buat saya macam nie kan , sampai hati awak , SUMPAH , menyesal gile dapat kenal ngan awak , menyesal gile jatuh cinta kat awak , better dari dulu lagi kita tak payah kenal , tapi sape yang terhengeh hengeh nak kenal sape? awak kan ? brape lame awak tunggu saya untuk terima awak ? remember it bro . 
buat insan yang aku pernah sayang dulu , terima kasih sudi memberi rase cinta walaupun sekejap .




biarlah jiwa dan raga aku kosong , kosong tanpa mane mane cinta lelaki di dunia nie . jika ada lelaki yang boleh buat aku tertawan suatu hari nanti aku bersyukur sangat sangat .
 Jika tiada , hanya mampu berserah kepada tuhan supaya bukak kan pintu hati aku .
doaku semoga kau bahagia . 

p\s : luahan yang lama terpendam , 
baru mampu terluah :)

Monday, 11 July 2011

:D

assalamualaikum sume :)

hey hey korang , dah lame taw aku tak update menatang nie , *sorry ayat agak kasar !
 tetibe tangan rase nak menaip , 
terus je lah update belog yang tak tahu title nie ,
okey dengar cerita aku ye, now aku sedih sangat , aku kecewa , aku putus asa , aku jelous , aku benci kat kau , rase nak bunuh kau pon ada , kenape jadi camni ? aku pon tak tahu lah !
sume bende aku buad tak jadi , entah ape yang difikir pon aku tak tahu , tak tahu , tak tahu , ahhhhh , malas nak fikir , hmmm , stop thinking about love , waste my time ~ aku nak jadi diri aku sendiri !
aku boleh hidup lah tanpa cinta ~

Wednesday, 29 June 2011

everything is over :'(


 28 Jun 2011 , 10.48 pm , segala galanya dah berakhir ! hanya 263 hari saja hubungan nie mampu bertahan , suka duka kita kongsi bersama , semua tu hanya tinggal kenangan dear , i will never forget everything about you sayang ! thanks sangat sangat buat keputusan macam nie , nie mungkin jalan terbaek untuk awak tapi bukan untuk saya , saya just nak tengok awak bahagia je , tapi bukan bahagia dengan orang laen , saya nak awak bahagia ngan saya , tapi saya tak mampu nak bahagia kan awak . Sorry awakk ! SUMPAH (!) aku tak kuat , sedih sangat sangat , hati aku dah hancur , kecewa gile gile , semangat aku pon semua dah hilang , dah tak de ape ape aku rase , hidup aku dah kosong , tak de sape sape pon yang faham perasaan aku :'( hanya airmata yang mampu menemani aku ! aku kena redha dengan ketentuan Ilahi , aku harus kuat , aku kena terima hakikat sebenar yang hubungan aku ngan dye terhenti di sini je , aku kena teruskan jugakk hidup nie tanpa dye, u , thanks for everthing okey , halalkan semua nya , halalkan makan minum saya, thanks buat air mata saya mengalir lagi , memang susah untuk saya mengalirkan air mata untuk seorang lelaki , tapi dengan awak sangat mudah , maybe cinta saya amat mendalam . Saya tahu , maybe saya tak leh jadi yang sempurna untuk awak , tak mampu nak berikan yang terbaek untuk awak , tak mampu nak jage awak dengan baek , saya memang tak layak untuk awak ! saya nak awak tahu , i still love you nazril hafizi!  cinta saya tak kan pudar , hmmm, if masih ada jodoh antara kita ,  saya harap dapat macam dulu lagi ! Ya Allah , kau berikanlah kekuatan untuk aku meneruskan hari hari mendatang tanpa dye , kau kuatkanlah semangat aku , kau tabahkanlah hati aku , kau kembalikanlah hidup aku yang dulu , if dye betol betol jodoh aku , kau kembalikan lah dye untuk aku . Amin :(

Saturday, 18 June 2011

Selamat Hari Bapa (:

Assalamualaikum (:

Okey , masih belum terlambat untuk wana wish Happy Father Day ,
Di kesempatan nie, wana nak ucapkan Selamat Hari Bapa untuk ayah yang tercinta iaitu Encik Semlee Bin Muda Selamat Hari Bapa Ayah” , saya berbangga jadi anak Encik Semlee , HAHA
Thanks for everything Dad ! love you so much , miss u so much , sayang ayah dunia akhirat !
Muaaahhh !

Friday, 17 June 2011