Saturday, 30 April 2011

malu

MALU ! MALU ! MALU !
TERLAJAK PERAHU BOLEH UNDUR,
 TERLAJAK MESEJ TAK LEYH BUAT PAPE LAH ..
*kan da kantoi ..
malu nye .. 

p/s : laen kali hati hati yaa, jangan rushing rushing :p

Saya Rindu


SUMPAH (!) aku rindu kat anak sedare aku nie,
da lame tak peluk peluk dye, kiss kiss dye,
rindu sangat taw kat Dzul =.=

Friday, 29 April 2011

Tanpa Title :D

assalamualaikum :)

hey reader blogger, semalam tak pasal pasal kene marah ngan ayah .. heeee , cakap nak balik semalam, tapi tak jadi balik, *tertinggal bas* urmm, sedeyh nye, menangis lorh ! sori ayah .. lau marah jangan lame lame tau, nanty makin tua, hihi, tak lah, nanty anakmu rindu tau, tapi tak pew lah, cik abang pon tak bagi balik lagi, lau leyh nak spend tyme ngan dye lagi,*alang alang tak leyh balik lagi an* nanty susah lak nak jumpe, aku da nak stat study balik, dye lak yang baru cuti ... hurmmmm ! mmg niat nak balik ari nie, tapi nak uat cmne an, member aku sorang nie datang ambk lewat, janji ngan dye suh datang ambk kul8 pm, bas kul9 pm, datangnye 8.50 pm, kang da kene tnggal ngan bas* tapi aku tak salah kan member aku tuh sebab dye punye kereta pon ade budak gune, tak pe lah member, aku pon berbelah bagi nak balik kew tak, alang alang kene tngal ngan bas, baek duk lame ckit kat cnie, lau boleh aku nak pegi tengok diploma show, nampak nye 2hb baru boley balik, pas diploma show *dua tiga hari lagi lah* , tapi tak syok lah duk cnie lame lame coz duit tak dew, ayah baru jew bank in duit , tapi aku boros sangat, tuh la psal wana, tapi tak nak gtaw ayh yang duit tak dew, nnty kene marah lagi :) lagi pon tuh salah aku, boross sangat !  tapi tak pew lah, cik abang ad kat cnie, dye cakap nak bank in kan untuk aku, tak pasal pasal mnyusahkan dye, segan lah, btw thanks lah abang .. heee, tapi aku still sedeyh sebab tak leh balik n buat ayah marah, ayah marah bukan ape, dye tak sabar nak jumpe anak dye yang kesayangan nie, maklumlah dah lame tak jumpe n dye just isau kan aku, dye ingat aku sorang sorang lagi kat hostel nie, tapi ramai lagi yang belom balik .. urm *jangan isau ye dad* tapi pape pon, aku hepy sebab ayah da tak marah aku, ayah call aku pagi nie, sayang ayah lah , muahh !

p/s : nanty 2hb wana balik yaa ayah , tngu taw . .
rindu family lah . . mak, ayah, kak long, kak ngah, abang ngah, affar, adik, and anak sedare yang tomei tomei , dzul . .

Thursday, 28 April 2011

Dua , tiga hari tak contact ,
*ade poblem  
SOKEY LAHH, 
TAPI SAYA NAK AWAK TAU,
I'M LONELY WITHOUT YOU NAZRIL HAFIZI

p/s : cepat lah contact saya 
saya sunyi , tak dengar suare kamu, tak dapat sms dari kamu !

Jangan Pernah Berubah Sayang !



Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan

Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah

Tak relakan yang indah hilanglah sudah

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya

Wednesday, 27 April 2011

only you

SAYA SAYANG AWAKK ! SAYA RINDU AWAKK !
MR. FIZI, MISS WANA RINDU KAN AWAK TAW . .
RINDU SANGAT SANGAT . .

p/s : datang lah jumpa saya 
*saya rindu awakk !

Sunday, 24 April 2011

Janji Tak Buat Lagi

no bodi perfekk sayang !!
so sorryy ! janji tak buat lagi taw . .
semua manusia ade kelemahan masing masing, dan ade kelebihan masing masing . .
semua manusia ade melakukan kesilapan , 
kite tak taw yang perangai kita nie akan buat orang benci dekat kita,
orang menyampah, meluat, sakit hati, tapi tuh la saya yang sebenarnya !
maafkan saya ! dengan perangai saya yang ntah pape nie buat kamu menyampah !
mesti kamu benci ngan perangai saya an ? 
SUMPAH (!) saya sedeyh bile jadi camnie, relation kita sebagai kawan pon dan makin renggang an ?
maaf sangat sangat , tu semua salah saya , saya janji saya tak an disturb life kamu n kawan kawan kamu lagi . 
sumpah saya tak de niat nak sakit kan ati kamu yaa  . . MAAFKAN SAYA (:
lebih baek saya diamkan diri daripada bersuara . .

 p/s : SUMPAH (!) saya tak nak buat lagi . . 
        hope, sume akan kembali normal . .

Saturday, 16 April 2011

FINAL Oh FINAL

FINAL, yeaahh ! semua da settle, penat jugak tau nak ciapkan final projek nie , nak menangis aku, org mengandung pon leyh terberanak nak ciapkan nie semua ! , banyak dugaan dan cabaran yang aku lalui, tapi tu semua ujian dari Allah s.w.t, aku bersyukur sangat sangat coz final aku telah ciap dengan jayanya walaupun perit untuk aku tempuhi nya.. urm, final projek yang first ialah subjek encik zaki, ktowg ditugaskan untuk melukis POSTER FILEM yang bertajuk 'SINDERELLA STORY', poster filem nie aku ciapkan bersama partner aku iaitu Nisa, thanks banyak banyak yea nisa sebab sudi bekerjasama ngan wana dan thanks jugak sebab kita da cube sebaik mungkin untuk ciapkan poster filem nie, walaupun tyme asessment kene 'kutuk'  sama lecture, tapi tak pew, kutukan tu memberi seribu makna buat aku ..

edit dalam adobe photoshop
hasilnya yang agak buruk  

assessment tyme

 Final projek yang kedua ialah subjek puan ida iaitu aku kene ciapkan final tentang LIVERY, iaitu company 'GEM BEACH RESORT' yang nie lagi parah, lecture asyik mark aku jew, fuhhh ! banyak dugaan yang aku lalui, semua yang aku buat tak betul di mata dye :( tapi tak pew, byse la, students an ? Sabor Je lah ~ btw, thanks puan ida sebab da marah marah aku, da cubit cubit aku, dapat jugak aku ciapkan livery yang buruk nie, pape pon, aku ambik iktibar dari ape yang berlaku , mungkin ada hikmah disebaliknya ..



design livery


design mockup



mockup :(
Final projek yang seterusnya ialah subjek encik jai, iaitu kene buat MAGAZINES tentang 'POP ART', yang nie okayh la jugak, tak banyak sangat dugaan , yang nie pon aku buat dengan nisa, walaupun encik jai panggil aku 'hantu pokok' and nisa 'hantu air' , tapi hasilnya okayh la jugakk ! HAHA, lawak gile,  jom tengok magazines hasil hantu pokok and hantu air ..

font page magazines
Last sekali , projek encik pian iaitu tentang Jean Micheal Basquait, nie kene lukis balik artwork Jean Micheal Basquait, (memang tak la) nak same, memang susah la, tapi da ciap pon walaupun tak sama dengan work asal beliau, aku da cube sedaya upaya  untuk buat yang terbaik, tapi nie jew yang mampu aku hasilkan ... tak cantik pon .. 


art work asal

art work yang dihasilkan :( jauh panggang dari bara

Friday, 15 April 2011

HARGAI APE YANG KITA ADE (:


Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelezatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.  


hargai sementara masih ade (:

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain Kamu juga yang akan MENYESAL....
BERSYUKURLAH DENGAN APE YANG KITA ADE (:

Saturday, 2 April 2011

C.I.N.T.A

Cinta ? ape tuh cinta ? aku pon tak taw .. HAHA !
orang cakap cinta tuh buta ? betol kew ? tak taw lah,
kadang2 cinta tuh menyakitkan, cinta tuh airmata ! memang betol !

**************************************************

Aku sayang dye , u know? :)
hurm, name dye Wan Nazril Hafizi,
pangil fizi jew, dye lah orang yang aku sayang ! dye lah yang mewarnai hidupku selaen family ngan mber2 aku  !
aku harap relationship aku ngan dye kekal smpai bile2 !
harap nie yang terakhir .. tak nak cari laen lagi ..
nie janji aku , harap aku tunaikan ! tapi dye tak taw lah tuh, harap dye pon camtuh !
love you lah sayang !



Bahagia bile dengan kamu

Suke tengok dye pakai baju melayu :)

Love
Bahagia tengok kamu gembira ngan kawan2 kamu,
 tapi jangan sampai lupe saya

Miss you


miss , miss, miss !
i miss u !
i miss u so much dear !
 dear, org busy minggu nie, nak ciapkan final project, dengan function yang ntah pape, melukis la, mewarna la, HAHAHA .. banyak giler taw, nnty sume nye da settle kite  meet yea .. da lame tak meet an ? rindu sangat sangat taw, tapi mase tak mengizinkan ! i miss you like crazy fizi :(



Friday, 1 April 2011

i Hope

                                                                                                            
 


Aku tak nak hilang lagi & hampir hilang orang yang aku sayang .. Cukup lah sekali hidup aku hampir kosong sebab dye, aku tak nak dah bende yang sama berlaku .. If betol dia untuk aku , tetapkan lah dia untuk aku .. If dia bukan untuk aku , kau jauhkan dia dari aku .. Ya Allah , hanya kepada Mu aku bermohon !
Amin :)