Saturday, 16 April 2011

FINAL Oh FINAL

FINAL, yeaahh ! semua da settle, penat jugak tau nak ciapkan final projek nie , nak menangis aku, org mengandung pon leyh terberanak nak ciapkan nie semua ! , banyak dugaan dan cabaran yang aku lalui, tapi tu semua ujian dari Allah s.w.t, aku bersyukur sangat sangat coz final aku telah ciap dengan jayanya walaupun perit untuk aku tempuhi nya.. urm, final projek yang first ialah subjek encik zaki, ktowg ditugaskan untuk melukis POSTER FILEM yang bertajuk 'SINDERELLA STORY', poster filem nie aku ciapkan bersama partner aku iaitu Nisa, thanks banyak banyak yea nisa sebab sudi bekerjasama ngan wana dan thanks jugak sebab kita da cube sebaik mungkin untuk ciapkan poster filem nie, walaupun tyme asessment kene 'kutuk'  sama lecture, tapi tak pew, kutukan tu memberi seribu makna buat aku ..

edit dalam adobe photoshop
hasilnya yang agak buruk  

assessment tyme

 Final projek yang kedua ialah subjek puan ida iaitu aku kene ciapkan final tentang LIVERY, iaitu company 'GEM BEACH RESORT' yang nie lagi parah, lecture asyik mark aku jew, fuhhh ! banyak dugaan yang aku lalui, semua yang aku buat tak betul di mata dye :( tapi tak pew, byse la, students an ? Sabor Je lah ~ btw, thanks puan ida sebab da marah marah aku, da cubit cubit aku, dapat jugak aku ciapkan livery yang buruk nie, pape pon, aku ambik iktibar dari ape yang berlaku , mungkin ada hikmah disebaliknya ..



design livery


design mockup



mockup :(
Final projek yang seterusnya ialah subjek encik jai, iaitu kene buat MAGAZINES tentang 'POP ART', yang nie okayh la jugak, tak banyak sangat dugaan , yang nie pon aku buat dengan nisa, walaupun encik jai panggil aku 'hantu pokok' and nisa 'hantu air' , tapi hasilnya okayh la jugakk ! HAHA, lawak gile,  jom tengok magazines hasil hantu pokok and hantu air ..

font page magazines
Last sekali , projek encik pian iaitu tentang Jean Micheal Basquait, nie kene lukis balik artwork Jean Micheal Basquait, (memang tak la) nak same, memang susah la, tapi da ciap pon walaupun tak sama dengan work asal beliau, aku da cube sedaya upaya  untuk buat yang terbaik, tapi nie jew yang mampu aku hasilkan ... tak cantik pon .. 


art work asal

art work yang dihasilkan :( jauh panggang dari bara

No comments:

Post a Comment